Huurtoeslag aanvragen was nog nooit zo makkelijk

Ontvang je nog geen huurtoeslag maak dan snel een proefberekening op onze website om te kijken of je recht hebt op huurtoeslag. Heb je recht op huurtoeslag dan kun je deze direct aanvragen door het stappenplan op onze website af te ronden. Wij krijgen de aanvraag huurtoeslag van jou binnen en controleren en verwerken deze voor jou. Zo voorkom je dat je te weinig of teveel huurtoeslag aanvraagt. Wanneer wij jouw huurtoeslag aanvraag hebben geoptimaliseerd dienen wij jouw aanvraag huurtoeslag via een beveiligde koppeling in bij de Belastingdienst. Jouwtoeslag.info is een geregistreerd belastingadviseur, voor het controleren, verwerken en indienen van jouw aanvraag huurtoeslag rekenen wij eenmalige administratiekosten van €39,50 middels een automatische incasso. Hiervoor machtig je ons in de laatste stap van het stappenplan op de website.

Voor het aanvragen van een huurtoeslag hanteert de Belastingdienst een gemiddelde verwerkingstermijn van 6 tot 8 weken en maximaal 13 weken. De huurtoeslag wordt daarna eventueel uitgekeerd met terugwerkende kracht per de aanvraagdatum van de huurtoeslag. Jouwtoeslag.info hanteert een wettelijke annuleringstermijn van 14 dagen waarbinnen je kosteloos je aanvraag huurtoeslag kan annuleren. Na afloop van de annuleringstermijn verwerken wij je aanvraag en dienen deze in bij de Belastingdienst, je kan je aanvraag huurtoeslag vanaf dat moment niet meer annuleren.

Huurtoeslag met terugwerkende kracht

Je kan de huurtoeslag met terugwerkende kracht over het vorige jaar terugvragen tot 1 september van het volgende jaar. De huurtoeslag 2018 kan tot 1 september 2019 worden aangevraagd. Na 1 september is het alleen nog mogelijk je huurtoeslag terug te vragen over het vorige jaar als je uitstel voor je aangifte inkomstenbelasting hebt. De huurtoeslag 2017, huurtoeslag 2016 en huurtoeslag 2015 zijn dus alleen nog terug te vragen als je uitstel hebt voor je aangifte inkomstenbelasting over dat desbetreffende jaar. Vraag je jouw huurtoeslag terug na 1 maart van het volgende jaar dan stelt de Belastingdienst waarschijnlijk direct een definitieve beschikking op voor je huurtoeslag. De verwerking van je aanvraag huurtoeslag duurt in dat geval langer omdat de Belastingdienst eerst jouw aangifte inkomsten gaat controleren.