Bij het aanvragen van zorgtoeslag is alleen het inkomen van de aanvrager van belang. Wat je ouders verdienen maakt dus niet uit.

Betaling zorgverzekering ouders

Betalen je ouders jouw zorgverzekering dan heb je nog steeds recht op zorgtoeslag. Het gaat erom dat je verplicht verzekerd bent in Nederland voor de ziektekosten. Bij wie je in de polis zit of wie jouw zorgverzekering betaalt maakt niet uit.

Inkomen ouders zorgtoeslag

Het inkomen of vermogen van jouw ouders heeft geen invloed op jouw zorgtoeslag. De zorgtoeslag is volledig persoonsgebonden, er wordt dus gekeken naar jouw inkomen en vermogen en niet naar het inkomen of vermogen van je ouders.

Zorgtoeslag overmaken naar ouders

Het is niet mogelijk om jouw zorgtoeslag door de Belastingdienst over te laten maken op het rekeningnummer van je ouders. Zorgtoeslag is persoonsgebonden en kan dus alleen aan jouzelf worden overgemaakt door de Belastingdienst. Wat jij vervolgens met je zorgtoeslag doet is aan jou, echter wordt het wel gezien als tegemoetkoming voor de kosten van jouw zorgverzekering en is het verstandig om deze daar ook voor te gebruiken.