Snel je zorgtoeslag wijzigen kan in het online stappenplan.

Wijziging zorgtoeslag doorgeven

Het kan zijn dat jij je zorgtoeslag moet aanpassen, bijvoorbeeld omdat je inkomen verandert of omdat je gaat samenwonen. De Belastingdienst kan niet direct alle wijzigingen in jouw situatie bijhouden. Er wordt daarom van jou verwacht dat jij wijzigingen zelf doorgeeft. Jouwtoeslag.info kan jou hierbij helpen, geef je wijziging eenvoudig en snel door aan de Belastingdienst via ons stappenplan. Wij controleren, verwerken en dienen jouw wijziging in bij de Belastingdienst. Door onze controle weet je zeker dat jouw wijziging geen onjuistheden bevat en goed binnenkomt bij de Belastingdienst. Jouwtoeslag.info is een geregistreerd belastingadviseur, voor het controleren, verwerken en indienen van jouw wijziging zorgtoeslag rekenen wij eenmalige administratiekosten van €39,50 middels een automatische incasso. Hiervoor machtig je ons in de laatste stap van het stappenplan op de website. Voor het verwerken van een wijziging van de zorgtoeslag hanteert de Belastingdienst een verwerkingstermijn van gemiddeld 6 tot 8 en maximaal 13 weken.

Inkomen wijzigen zorgtoeslag?

Wijzigt jouw inkomen kijk dan bij ‘Inkomen en zorgtoeslag’ en ‘Werken en zorgtoeslag’ of het noodzakelijk is om jouw inkomen te wijzigen. Let hierbij ook op het inkomen van je eventuele toeslagpartner, deze moet je ook meerekenen. Je kunt je inkomen gedurende het jaar continu aanpassen wanneer de eerdere schatting niet meer klopt. Dit kan eenvoudig en snel via ons stappenplan.

Samenwonen en zorgtoeslag

Wanneer je gaat samenwonen, hoef je alleen een wijziging door te geven wanneer je daadwerkelijk toeslagpartner van elkaar wordt. Voor meer informatie over in welke situaties je toeslagpartners bent, vind je bij 'Zorgtoeslag en toeslagpartner'. Wanneer je al samenwoonde en nu toeslagpartner van elkaar wordt, bijvoorbeeld omdat je gaat trouwen of samen een kind krijgt, dan word je met terugwerkende kracht toeslagpartner van elkaar van het moment dat jullie gingen samenwonen. Wanneer je in een vorig jaar al samenwoornde en nu een toeslagpartnerschap aangaat dan ben je met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar toeslagpartners van elkaar. Wanneer je toeslagpartner van elkaar wordt is het belangrijk dat de Belastingdienst de actuele inkomen van jullie beide doorkrijgt. Je kunt de actuele inkomensgegevens eenvoudig en snel doorgeven via ons stappenplan.

Scheiden en zorgtoeslag

Ga je uit elkaar en ontving je al een individuele zorgtoeslag, dan verandert er niks in je situatie en hoef je dus ook niks te wijzigen of door te geven aan de Belastingdienst.

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap en gaan jullie scheiden, dan kan je de zorgtoeslag individueel aanvragen vanaf het moment dat jullie een verzoek tot echtscheiding hebben ingediend bij de rechter én jullie op aparte adressen van elkaar staan geregistreerd bij de gemeente in de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Er moet dus een inmenging van de rechter zijn en jullie moeten op aparte adressen zijn geregistreerd, is één van beide nog niet van toepassing dan blijft de zorgtoeslag worden uitgekeerd op gezamenlijke basis.

Zijn jullie toeslagpartners van elkaar maar zijn jullie niet getrouwd of hebben jullie geen geregistreerd partnerschap met elkaar en gaan jullie uit elkaar, dan kun je de zorgtoeslag individueel aanvragen vanaf het moment dat jullie op aparte adressen van elkaar staan geregistreerd bij de gemeente in de gemeentelijke basisadministratie (GBA).

Je kunt snel en eenvoudig een nieuwe individuele aanvraag voor de zorgtoeslag indienen via ons stappenplan.

Rekeningnummer zorgtoeslag wijzigen

Je kan het rekeningnummer waarop je je zorgtoeslag wilt ontvangen alleen rechtstreeks bij de Belastingdienst persoonlijk bevestigen of wijzigen. Vanwege de fraudegevoeligheid van de toeslagen kunnen geregistreerd belastingadviseurs zoals Jouwtoeslag.info geen rekeningnummers doorgeven aan de Belastingdienst. Je kan eventueel dit formulier gebruiken om je (nieuwe) rekeningnummer voor de zorgtoeslag door te geven aan de Belastingdienst.

Adreswijziging zorgtoeslag

Je hoeft voor de zorgtoeslag geen adreswijzigingen door te geven aan de Belastingdienst als je binnen Nederland verhuist en er verder niks verandert in je situatie. De Belastingdienst krijgt je adreswijziging automatisch door van de gemeente. Verhuis je naar het buitenland neem dan vóór je gaat verhuizen contact op met de Belastingdienst om je zorgtoeslag stop te zetten en je nieuwe adres door te geven, Jouwtoeslag.info kan je hier helaas niet bij helpen.